Навчальні програми для основної школи схвалені колегією Міносвіти

4 травня під головуванням міністра освіти відбулося засідання колегії профільного відомства в ході якого було схвалено навчальні програми для учнів 5-9 класів, окрім програм з української літератури, біології, хімії, фізики, основ здоров’я та фізичної культури, які затверджуватимуть під час наступного засідання.

Участь у засіданні взяли керівники та члени авторських колективів, які презентували розроблені навчальні програми для учнів 5-9 класів.

У Міністерстві освіти зазначають, що схваленню цих програм передувала копітка робота та широке громадське обговорення.

Також у профільному відомстві підкреслюють, що під час розробки навчальних програм для основної школи, враховувалася громадська думка, а проекти всіх програм було розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства.

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олега Єреська, також відбувався публічний захист усіх навчальних програм, у тому числі, під час проведення перших всеукраїнських з’їздів вчителів математики та інформатики.

“Крім того були проведені спільні наради членів робочих груп, щоб уникнути дублювань з тих, чи інших предметів та закласти відповідний матеріал в певній послідовності”, – розповів директор департаменту.

Він також повідомив про нововведення: “По-перше, на виконання доручення Президента, відбулося розвантаження, орієнтовно на 15%, змісту програм від неактуального та застарілого матеріалу. По-друге, ці навчальні програми ретельно узгоджені з оновленим змістом програм початкової школи, є їхнім логічним продовженням. Також у навчальні плани з усіх предметів закладено здоров’язберігаючий компонент”.

Зазначимо, що актуальність оновлення навчальних програм з усіх предметів у Міносвіти пояснюють необхідністю їх перегляду кожні 10 років відповідно до чинного законодавства. Як відомо найбільшу дискусію серед запропонованих міністерством проектів програм для учнів 5-9 класів викликав проект нової навчальної програми зі світової літератури.

Джерело: Osvita.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *