Школи готуються до нового навчального року

Регіональні управління освіти продовжують підготовку навчальних закладів до початку 2012/2013 навчального року

Заступник міністра освіти Борис Жебровський зустрівся з начальниками управлінь освіти і науки обласних центрів. Під час наради обговорено хід підготовки до початку нового навчального року. Учасники зустрічі також поділилися досвідом вирішення актуальних питань.

Також увагу було приділено регіональному досвіду розвитку мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, у т.ч. повернення закладів, що були передані в оренду; впровадження системи електронного обліку дітей та діяльності сайтів навчальних закладів; переведення закладів у роботу в одну зміну; створення спеціалізованих закладів та класів; експериментальної діяльності; впровадження інклюзивної освіти; організації харчування.

З метою забезпечення підготовки до початку 2012/2013 навчального року відповідним наказом Міністерства освіти передбачено, що протягом літнього періоду регіональні управління освіти мають забезпечити проведення заходів щодо підвищення підготовленості загальноосвітніх, дошкільних та професійно-технічних навчальних закладів до початку навчального року.

До 23 серпня управлінням освіти доручено завершити комплектування навчальних закладів педагогічними працівниками, а до 31 серпня провести набір учнів до 1-х та 10-х класів та раціонально укомплектувати інші класи навчальних закладів.

Також до початку навчального року місцеві органи управління освітою мають вжити заходів щодо створення кожним дошкільним і загальноосвітнім навчальним закладом власних веб-сайтів та розробити плани подальшого оволодіння педагогічними працівниками інформаційно-комунікативними технологіями.

Регіональне керівництво має вжити заходів щодо переходу усіх загальноосвітніх навчальних закладів на однозмінний режим роботи та організувати для учнів та педагогічних працівників сільської місцевості, які цього потребують, регулярне безкоштовне підвезення до навчальних закладів і додому.

Проведення регіональних оглядів стану підготовки дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів до нового навчального року відбудеться до 15 серпня.

Підсумкова колегія міністерства щодо стану підготовки до навчального року та впровадження нового змісту початкової освіти відбудеться 28 серпня.

29 – 30 серпня будуть проведені конференції педагогічних працівників, у ході яких будуть обговорені питання готовності навчальних закладів до поступового переходу з 1 вересня на новий Державний стандарт початкової загальної освіти.

Урочисте проведення Дня знань має відбутися у суботу 1 вересня.

За матеріалами Osvita.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *