У KyivSmartCity HUB відбулось обговорення впровадження базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості дошкільної освіти, так званого принципу «Гроші ходять за дитиною»

19 липня 2018 року депутати Київради на пленарному засіданні більшою кількістю голосів підтримали впровадження у столиці базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості дошкільної освіти.

Відповідно до цього рішення, місто буде фінансувати не заклад, а купуватиме освітню послугу для кожної дитини.  Це розширить можливості маленьким киянам здобувати дошкільну освіту у закладах різної форми власності та дозволить місту зменшити чергу в дитсадки.

1 січня 2019 року зміниться бюджетна філософія забезпечення дошкільної освіти Києва. Аналогічний механізм працює у багатьох європейських країнах та забезпечує рівноправний розподіл бюджетних коштів й здорову конкуренцію між закладами освіти у наданні якісних освітніх послуг, – зазначила під час обговорення Олена Фіданян, директор Департаменту освіти і науки.

Вона зауважила, що цей фінансовий норматив є базовою вартістю перебування дитини у закладі дошкільної освіти, яку місто зможе направити у дитячий садочок незалежно від форми власності. Наразі така формула вже розроблена та затверджена рішенням Київради.

Київ активно продовжує розбудовувати Єдиний інформаційний освітній простір. Наразі місто планує створити Єдину освітню платформу, що включатиме в себе всі освітні сервіси, такі як електронна система запису дітей до закладів дошкільної освіти, запис до першого класу та гуртків в позашкільних закладах, оплата харчування та багато інших послуг, якими кияни зможуть із зручністю користуватися у єдиному особистому кабінеті, – зазначила Ксенія Плєвако, менеджер освітніх проектів КП ГІОЦ.

У обговоренні базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості дошкільної освіти  взяли участь керівники комунальних та приватних закладів освіти, управлінці, батьки та громадські діячі.

Джерело: http://don.kievcity.gov.ua/news/8005.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *